ZŠ a MŠ Varnsdorf, Bratislavská 994

www.zsms-bratislavska.cz
nacházíte se: úvod > ŠD : 2013/2014

Vychovatelky - Martina Lehrochová a Marcela Beniačová

Č E R V E N

27.06.2014

Krásné prázdniny

27.06.2014

Krásné prázdniny

Vychovatelky školní družiny přejí dětem krásné prázdniny plné sluníčka a zážitků a rodičům hezkou dovolenou plnou odpočinku.

Družinové vysvědčení

27.06.2014

Družinové vysvědčení

Dne 27.června jsme našim páťákům předávali Družinové vysvědčení. Nejdříve se pan ředitel s nimi rozloučil za nás za všechny a popřál jim mnoho zdaru do dalších let. Anetka Škachová dostala odměny za výhry ve výtvarných soutěžích od DDM a od nás plyšáka veverku za její pracovitost za celých pět let. A poté paní vychovatelka Marcelka předávala vysvědčení. Bylo to dojímavé a bude se nám po nich moc stýskat. Doufáme, že se na nás přijdou podívat.

Pětiboj v tělocvičně

26.06.2014

Pětiboj v tělocvičně

Dne 26.června jsme měli ve školní družině poslední letošní sportovní akci a tím byl pětiboj. Šplhali jsme, stříleli na koš, trefovali jsme se do florbalové branky, dělali jsme kotrmelec a skákali jsme z místa. Pořadí dopadlo takto : malé děti - 1.místo : Michalka Levinská, 2.místo : Daník Svoboda a 3.místa byly dvě : Terezka Horčičková a Honzík Kozák. Velké děti dopadly takto : 1.místo - Pavlík Kozák, 2.místo - Ondra Belo a 3.místo - Adrian Baláž. Vítězům gratulujeme a chválíme všechny děti, co sportovaly.

Sladké odpoledne - rozloučení před prázdninami

23.06.2014

Sladké odpoledne - rozloučení před prázdninami

Dne 23.června jsme se se školní družinou rozloučili s tímto školním rokem. Byli jsme ve Sluníčku na zmrzlině. Děti si vybraly takovou příchuť, která jim chutná a šly jsme zpět do školy. Počasí nám přálo, svítilo sluníčko a akce se nám vydařila.

Nové hračky na ven

19.06.2014

Nové hračky na ven

Dne 19.června jsme dostali nové hračky na ven. Bábovičky, lopatičky na písek, badminton, ping-pong a míče. Děkujeme.

Den ,,naruby"

17.06.2014

Den ,,naruby\

Školní družina dne 17.června byla též naruby. Moc nám to všem slušelo a užili jsme si obráceně oblečená trička.

Mezinárodní den dětí

03.06.2014

Mezinárodní den dětí

Dne 3.června jsme ve školní družině oslavili MDD. Páťáci si pro menší děti připravili šest soutěžních disciplín. Děti házely na koš, skákaly přes gumy, kopaly na bránu, kreslily křídami obrázky, skákaly přes obruče a přemýšlely u těžkého kvízu. Úkoly plnily na zahradě, svítilo sluníčko a odpoledne se nám vydařilo. Po skončení soutěžení dostaly děti sladkou odměnu.

K V Ě T E N

31.05.2014

Můj dopisový kamarád

29.05.2014

Můj dopisový kamarád

Dne 28.května děti z druhého oddělení odepisovaly svým novým kamarádům na dopisy. Už se jim psalo lépe, protože každý už svého kamaráda lépe zná. Děti budou čekat, co jim jejich kamarád opět odepíše.

Klučičí den

28.05.2014

Klučičí den

Dne 28.května jsme měli ve školní družině odloženou akci, která se jmenuje Klučičí den. Kluci si přinesli z domova své oblíbené hračky a povídali jsme si o ,,klučičích" věcech. Třeba i o tom, jaké zaměstnání je klučičí a nebo jaký sport je klučičí.

Nacvičování na vystoupení

28.05.2014

Nacvičování na vystoupení

Dne 26.května jsme nacvičovali na vystoupení. Už nám to jde docela hezky a děti jsou u cvičení roztomilé.

Holčičí den

23.05.2014

Holčičí den

Dne 23.května jsme měli ve školní družině akci, která se jmenuje Holčičí den. Děvčata si přinesla z domova ,,holčičí" hračky, knihy a třeba i šperky a módní doplňky. Vyprávěli jsme si o zaměstnání, ve kterém pracují převážně ženy. O holčičích knihách a o oblečení. Malá děvčata si vyprávěla na zahradě a velká nahoře v družině. Akce se vydařila.

5.cvičení se sportovní lektorkou

16.05.2014

5.cvičení se sportovní lektorkou

Dne 16.května děti ze školní družiny opět nacvičovaly na vystoupení. Rozdělily se na děvčata a chlapce a zkoušely novou taneční choreografii. Moc je to bavilo a šlo jim to. Bude to krásná podívaná.

Medvídkový den

13.05.2014

Medvídkový den

Dne 13.května jsme měli u nás ve školní družině akci, která se jmenuje Medvídkový den. Děti si přinesly z domova medvídky. Někdo velikého a někdo malého. O velké přestávce se byly děti z první třídy podívat na medvědy ve školce a divily se, jakého velikého medvěda tam má Nelinka Hazdrová. Po obědě jsem si ve  školní družině o našich medvědech povídali. Někdo měl medvěda po starším bratrovi, někdo medvěda na spaní, jiný měl medvěda, který nám povídal pohádku a další třeba medvěda Pú, který byl až z daleké Itálie.  Na všech dětech bylo vidět, že své medvědy mají moc rádi.

Král ,,Člověče, nezlob se" - 1.oddělení

13.05.2014

Král ,,Člověče, nezlob se\

Malé děti dne 12.května také dohrály turnaj v Člověče, nezlob se. Hra byla napínavá. Nakonec to dopadlo takto : 1.místo - Honzík Kozák, 2.místo - Emilka Kopalová a 3.místo - Honzík Gerža. Vítězům gratulujeme.

Král ,,Člověče, nezlob se" - 2.oddělení

10.05.2014

Král ,,Člověče, nezlob se\

Dne 7.května soutěžily děti z 2.oddělení školní družiny v turnaji ve hře Král ,,Člověče, nezlob se". Děti hrály jako profesionálové z Las Vegas. Nakonec to dopadlo takto : 1.místo - Ondra Belo, 2.místo - Janička Kadlecová a 3.místo - Adélka Košínová. Vítězům gratulujeme.

D U B E N

10.05.2014

Pampeliškové obrázky

30.04.2014

Pampeliškové obrázky

Děvčata z druhého oddělení školní družiny - Janička a Romanka vytvořily dne 30.dubna dva krásné obrázky z květů od pampelišek. Zářily krásně do sluníčka a moc se jim povedly.

Družinová diskotéka

29.04.2014

Družinová diskotéka

U příležitosti Mezinárodního dne tance jsme dne 29.dubna ve školní družině měli družinovou diskotéku. Děti si zatančily a ,,zařádily" si. Viděli jsme originální taneční kreace i krásné taneční kroky. Akce se nám povedla a také jsme se zasmáli.